Acht badmode trends van 2016. Wordt het een badpak of toch een bikini?

Acht badmode trends van 2016. Wordt het een badpak of toch een bikini?

Badpak of bikini? Welke stijl? Welk model? Welke kleur? We gaan je helpen bij je keuze met een update van de nieuwste badmode voor zomer 2016. We zetten de nieuwste modelletjes voor aan het strand en zwembad voor je op een rij. Bron: http://www.trendystyle.net/badmode-trends-2016-badpak-bikini/


BADPAK OF BIKINI?
Badpakken en bikini’s strijden deze zomer om de 1ste plaats. Het badpak wint de laatste zomers al sterk aan terrein. Leek het eerst een tijdelijke opleving, nu is wel duidelijk dat we het badpak niet mogen onderschatten. Het is terug na jaren te zijn weg geweest en een volwaardig lid van de badmodefamilie geworden. Het badpak is niet meer alleen voor ‘oma’. Het merk Moschino kwam zelfs dit seizoen enkel en alleen met badpakken. Op één daarvan was een verkeersbord met een ‘bikini-verbod’ te zien (hihi)!


DE BIKINI

#1 Retro bikini met een hoog broekje

Laten we dan toch met de bikini beginnen. Want onze grootmoeders hebben er maar wat voor moeten vechten! De twee minuscule stukjes stof shockeerden kort na de Tweede Wereldoorlog de goegemeente en Marilyn Monroe en Brigitte Bardot moesten eraan te pas komen om de bikini erdoor te krijgen, maar gelukkig zijn ze nu helemaal ingeburgerd. Alhoewel, zo klein zijn de stukjes stof tegenwoordig niet meer. De retro trend blijft ook deze zomer in de mode. En dat betekent bikinibroekjes met hoge taille en charmante, vaak wat grotere topjes. Een ideaal model voor wie graag wat minder buik laat zien.

#2 Triangelbikini’s

Geen trend zonder tegentrend. De retro bikini’s krijgen deze zomer concurrentie van de triangelbikini’s met kleine, ongevoerde hesjes en broekjes die vaak aan weerszijden met touwtjes worden gesloten. Een andere sexy (inmiddels) klassieker die we dus ook blijven zien.

#3 Bikini’s met haltertopjes en crop tops

De bikini’s met haltertopjes die vorig jaar zomer populair werden, hebben voet aan de grond gekregen. Ze zijn sportief, sexy, zorgen voor een mooie schouderpartij en beschermen je decolleté, een gevoelige zone, tegen de zon. Geen wonder dat we ze erin houden! Verder blijven we ook langere bikinitopjes – tot over het middenrif – met zelfs lange mouwen zien. Sportswear invloeden blijven dus populair en surfpakken blijven een inspiratiebron voor de hedendaagse bikini.


HET BADPAK

#4 Lace-up badpakken en bondage bandjes

Vorig jaar zomer zagen we al een overvloed aan bondage-banden die her en der de badpakken als het ware samenhielden. Wij legden toen een verband met de gladiatorsandalen die dat seizoen op hun top waren. Het idee van de banden – en veters – houdt de badmodeproducten in de ban. De nieuwigheid voor zomer 2016 is het ‘lace up’-badpak (en dat doet ons weer aan de lace up schoenen van nu denken! Badpakken die laag uitgesneden zijn en van voren worden dichtgeregen met veters. Het zijn perfecte boulevardbadpakken waarin je in Saint Tropez wel gespot mag worden!

#5 Laag uitgesneden decolleté en cut-out badpakken

De vele badpakken met laag uitgesneden decolletés en de talloze cut-out modellen voor zomer 2016 bewijzen wel dat badpakken geen kwestie van Oma Jantje meer zijn. Althans, dit soort modellen niet. De badpakken voor zomer 2016 zijn sexy, vrouwelijk, uitdagend maar tegelijkertijd chic (en niet vulgair).

#6 Speelpakjes in niet-waterproof stofjes

Net zoals vorig jaar zijn er ook dit seizoen ontwerpers die met niet-waterproof materialen spelen voor ‘speelpakjes’ waarin we oma in haar kindertijd over het strand zagen draven. De pakjes zien er beeldig uit en doen het tegenwoordig vooral goed aan een zwembad van een antiek landhuis in de Provence, zo stellen wij ons dat voor. Geen topper, en zeker geen commerciele keus, maar wel leuk om ‘m toch even te noemen.


KLEUREN EN CO.

#7 Felle kleuren, color blocking en fantasieën

Het kleurenpalet van de badmode voor zomer 2016 is bont. Bikini’s en badpakken komen in felle effen kleuren – oranje, turkoois -, in warme terra kleuren – karamelbruin, gebrand oranje – maar we zien ook color blocking (een combinatie van verschillende vlakken effen kleuren) en vooral veel fantasieën.

De fantasieën lopen qua stijl enorm uiteen: romantische bloemendessins worden afgewisseld door dierenprints, grafische prints, vrolijke streeppatronen (ook heel zomers) en retro BB-ruitjes en stippen.

Net zoals in de mode zien we vaak meerdere, ook contrasterende fantasieën in een enkel badpak of een enkele bikini terugkomen. Het is een beetje het idee van ‘mix and match’ van voorheen, met het verschil dat de combinatie van deze fantasieën in het geheel niet toevallig is maar juist heel goed doordacht.

Als laatste noemen we nog de comeback van total black. Zwart is weer in en dat juichen we toe want niets kleedt slanker af dan een zwart badpak!

#8 Eerder roesjes dan franjes

Vorig jaar zomer zagen we – onder invloed van de comeback van de jaren ’70 – veel badkleding met franjes. Deze trend doet ook deze zomer nog mee, maar romantische roesjes krijgen hier de overhand. Veel bikinibroekjes en -topjes en ook de randen van badpakken zijn afgezet met zwierige roesjes die verleidelijk wapperen in de wind.

Leave a Comment